Tak for TORVET

For 10 år siden flyttede Promissios sekretariat fra Christiansfeld til Aarhus – en stor og svær beslutning, som vi i dag kan glæde os over. Vi håber at kunne se tilbage på beslutningen om et ressourcecenter i Etiopien på samme måde om 10 år.

Danmark Promissio

Til marts kan vi fejre TORVETs 10-års jubilæum. I Promissio glæder vi os dagligt over at have fælles lokaler med Israelsmissionen, Menighedsfakultetet og andre organisationer, som har lejet sig ind, og vi ser tilbage med taknemmelighed på dem, som tog beslutningen om at skabe TORVET.

Jeg ved, at det for Promissio (dengang Dansk Ethioper Mission) var en stor beslutning, og at der lå mange overvejelser bag, da man valgte at rykke teltpælene op i Christiansfeld og flytte sekretariatet til Aarhus. Men man satsede på det, og i dag fungerer det.

Når man står midt i en stor beslutning, kan det være svært at tage stilling, fordi man ikke ved, hvordan fremtiden vil arte sig.

Sådan var det også for Promissios bestyrelse, da de besluttede at bygge et ressourcecenter i Robe, Etiopien.

Efter hårdt arbejde og en del økonomiske ressourcer står Mana Galataa færdigt, og nu arbejder vi på, at drømmen kan blive til virkelighed: At det må blive et center for kirkens vækst lokalt, og at det bliver et sted, som inspirerer til mission for danskere i alle aldre.

Gennem de seneste næsten to år har vi desværre været underdrejet af corona, og senest er der også opstået uroligheder i landet. Det har derfor været en træg start, og vi må vente tålmodigt på at se drømmen blive virkelig.

Vi føler os dog stadig overbeviste om, at Gud sendte sin inspiration og vejledning til beslutningen om et ressourcecenter, og det er det rette fundament for alle svære beslutninger og for livet som missionsorganisation.

Det er derfor også stadig vores håb og forventning, at vi om 10 år kan se tilbage og vide, at det var den rigtige beslutning at investere i Mana Galataa – ligesom vi har oplevet det med TORVET.