Læge i Addis Ababa modtager hæderfuld pris

Anders Møberg har gennem årene kommet trofast hos læge Catherine Hamlin. Hun tildeles nu UNAA Lifework Award 2017.

Af markedsførings- og sekretariatskoordinator Line Reckweg Nissen

I Anders Møbergs blogindlæg fra 14. marts 2017 (læs det hele her) fortæller han om et besøg hos 93-årige Catherine Hamlin. Han har jævnligt drukket te med den australske læge, som har dedikeret sit liv til at udføre operationer, der afhjælper etiopiske kvinder, der lider af fistula.

En vanærende sygdom

Dr. Catherine Hamlin har i næsten 60 år udført op imod 30.000 fistula-operationer på kvinder i Etiopien og reddet dem fra et liv i vanære. Hun og ægtefællen Reg har selv udviklet mange af de operationsteknikker, som i dag bliver brugt.

Fistula er en ukendt lidelse i vores del af verden, da omstændighederne omkring fødsel er langt bedre i vesten. I Etiopien og andre afrikanske lande kan kvinder dog have veer i flere dage, før de kommer på sygehus eller klinik. Da er barnet som regel dødt, og fødslen skader kvindens underliv i en sådan grad, at hun ikke længere kan holde på urin og måske afføring. Det medfører stor skam og ofte udstødelse af familie og samfund.

Pris overrækkes i Sydney

Dr. Catherine Hamlin hædres af FN-foreningen The United Nations Association of Australia (UNAA) med UNAA Lifework Award 2017 for hendes indsats for fistulapatienter. Overrækkelsen finder sted den 25. august i Sydney, hvor en repræsentant fra Hamlin-familien vil være til stede, da selve Catherine og hendes mand Reg er bosiddende Etiopien.

Du kan også læse om prisen i denne artikel fra Udfordringen eller på UNAA’s hjemmeside.

14.08.2017