Reformationen lever i Promissio

Nåden alene skubber os stadig i den rigtige retning.

I 2017 fejrer vi reformationen verden over, og der er i sandhed noget at fejre. Ved reformationen blev budskabet om frelse af nåden alene ved troen alene genopdaget, og det er stadig det mest grundlæggende og afgørende, et menneske kan høre og erfare.

Det budskab holder vi stadig fokus på i Promissio, og det er det budskab, som giver os retning og skubber os videre i arbejdet. Hos Ezekiel kan vi læse, at ”jeg giver jer et nyt hjerte og en ny ånd i jeres indre. Jeg fjerner stenhjertet fra jeres krop og giver jer et hjerte af kød.” (Ezekiels Bog, kapitel 36, vers 26.)

Det giver et godt billede af, hvad det er, der sker ved nåden alene som frelsesvej. Gud meddeler, at et nyt hjerte og en ny ånd vil blive givet til os. Ikke fordi vi har tjent op til eller fortjent dem, men fordi Gud giver dem til os ud af nåde og barmhjertighed, så at vi kan leve.

Hvis ikke budskabet om nåde og barmhjertighed lyder i verden, ender den med at blive nådesløs og hensynsløs. Et menneskehjerte, der er beregnet til at være af kød, at være levende, risikerer at blive til sten og dermed umenneskeligt, hvis  mennesket ikke møder dette budskab om nåde.

I Promissio siger vi, at vi ønsker at bringe evangeliet over grænser, så mennesker kan få et livsforvandlende møde med Jesus Kristus. Det er vores mission, men i bund og grund er det Guds mission. Han har sendt alle ”levende hjerter” i sin mission for at udbrede det budskab, gå i gode gerninger og række Guds kærlighed til næsten – både nær og fjern. Nogle er sendt til naboen, og andre er sendt til en anden del af verden med dette budskab.