Promissio får stor bevilling til tørkekatastrofen i Etiopien

Fejlslagne regntider har katastrofale konsekvenser på Afrikas Horn. Nu kan Promissio hjælpe.

Det er ikke første gang, der er tørke på Afrikas Horn. Det er heller ikke første gang, at vi i Promissio gør, hvad vi kan for at hjælpe i samarbejde med Mekane Yesus-kirkens udviklingsafdeling i Wabe Batu-synoden, DASSC. Men den katastrofe, som befolkningen på Afrikas Horn står overfor, har potentiale til at blive den værste i 40 år som følge af flere fejlslagne regntider. Ifølge Red Barnet står 23 millioner mennesker over for en akut sultkrise.

Derfor greb koordinator for international mission, Simon Schøler Kristensen, muligheden, da Civilsamfund i Udvikling (CISU) i maj måned åbnede for en særlig nødhjælpspulje til at afhjælpe katastrofen. I tæt samarbejde med DASSC blev der ansøgt om det maksimale beløb på 700.000 kr., som skal bruges på uddeling af nødhjælp til nødstedte familier hen over de næste seks måneder. En mindre gruppe familier vil også modtage husdyr for at skabe et bedre grundlag for familiernes levevis fremadrettet.

Mandag den 27. juni blev pengene bevilliget af CISU, og arbejdet kan begynde.

»Jeg er glad for, at vi med bevillingen fra CISU nu har muligheden for at gøre en indsats midt i denne nødsituation, som millioner befinder sig i. Vi kan hjælpe et lille udsnit, men for det lille udsnit, kan hjælpen betyde forskellen på liv og død,« siger Simon Schøler Kristensen.

Bevillingen doneres af DERF, som administreres af CISU i samarbejde med Red Barnet og Start Network og finansieres af Udenrigsministeriet.