Ledere til GDT ’24 er fundet: »VORES BØN ER AT DET MÅ BLIVE SKELSÆTTENDE FOR DE UNGE«

Rut og Benny Juhl brænder for, at unge finder deres identitet og plads i livet i forhold til Gud. De vil derfor skabe trygge rammer for udvikling, hvilket deres mangeårige erfaring med ungdomsarbejde og indblik i afrikansk kultur og kirkeliv skal bidrage til.

Det er en fornøjelse at kunne byde officielt velkommen til Rut og Benny Juhl, som skal være ledere på Global Discipleship Training 2024, der er et højskoleprogram, som udbydes i samarbejde med Børkop.

”Det er vores ønske og bøn at opholdet må blive skelsættende, identitetsskabende og perspektiverende for de unge, og at vi alle igennem opholdet må lære Gud bedre at kende. Vi vil gøre, hvad vi kan for at opholdet bliver spændende og udfordrende men samtidig trygt nok til udvikling,” fortæller Rut Juhl.

Rut og Benny Juhl bor til dagligt i København med deres tre børn Kaleb på 14 år, Silas på 12 år og Mika på 9 år. Rut har en bachelor i Ergoterapi og en master i katastrofehåndtering. Hun har bl.a. arbejdet i psykiatrien og senere som nødhjælpskoordinator i en kristen NGO. Dog arbejder hun i dag freelance med fundraising, projekthåndtering, samt risiko-, sikkerheds- og krisehåndtering i NGO´er. Benny har en baggrund som håndværker, men har senere uddannet sig til lærer, og arbejder på 17. år som efterskolelærer på Nordsjællands Efterskole. Sammen har parret derfor en del undervisningserfaring, ledelseserfaring, international erfaring, erfaring i arbejdet med unge, stor forståelse for og indblik i afrikanske kulturer og kirkeliv, som de kan trække på i deres nye ledelsesrolle på Global Discipleship Training.

”Vi glæder os meget til at møde alle de unge GDT’ere og lære dem at kende, vi glæder os til sammen med dem at opleve Etiopiens rige kultur, smukke natur og levende kirkeliv. Men allermest glæder vi til at være medvandrere på deres identitets- og trosrejse for en tid i en fremmed kontekst,” fortæller Rut Juhl.

Rut og Benny Juhl har begge baggrund i luthersk evangelisk kirkeregi, hvor de aktivt har taget del i børne-, teen- og ungdomsarbejde, bestyrelsesarbejde samt ledelse af smågrupper.

I fritiden nyder familien samværet med hinanden og venner, fortæller Ruth Juhl, ”som familie nyder vi en god travetur i skoven, ferierejser, hygge i sofaen med et brætspil eller en god film, en tur i svømmehallen eller en fodboldkamp i parken og socialt og hyggeligt samvær med venner og familie.”

Der er stadig enkelte ledige pladser på Global Discipleship Training, der starter den 7. januar og slutter 8. juni 2024. Tilmeldingsfristen er den 31. oktober 2023 på www.globaldt.dk.