Ny opfindelse: Christian Culture Traveller

Tre måneders ophold i Etiopien skal give danske unge indtryk af etiopisk kirke og kultur og udvide deres forståelse af international mission.

Udsendelse af danske unge til Afrika er en frugtbar måde at få inspiration fra Promissios partnerkirker og en udvidet forståelse af international mission hjem til Danmark - til glæde og velsignelse for den enkelte unge selv og for hans eller hendes menighed og fællesskab.

Netop det at hente inspiration hjem til danske kristne og menigheder og udvide forståelsen af international mission blandt danske kristne er en del af Promissios opgave. Det har vi blandt andet gjort ved at sende unge volontører til Etiopien. Nu har nye visumregler imidlertid sat en stopper for at sende volontører ud til arbejdsogaver i Etiopien. Det kræver nemlig et 'business visum' hvilket man nu kun kan få til højst 30 dages ophold i landet - og det er for kort tid til at få etiopiske kontakter og et rimeligt indtryk af land, kultur og kirke.

Christian Culture Traveller

Det er baggrunden for at Promissio nu lancerer en ny opfindelse som vi kalder Christian Culture Traveller, dvs. kristen kulturrejsende. Som navnet antyder, er formålet at sende danske unge til Addis Ababa i tre måneder for at møde etiopiske kristne og få et indblik i Mekane Yesus Kirkens og Promissio missionærernes liv og arbejde i Etiopien. 

En Christian Culture Traveller rejser på turistvisum og får derfor ikke arbejdsopgaver i tilknytning til kirkens arbejde og aktiviteter - sådan som volontørerne for eksempel har undervist etiopiske teologistuderende i engelsk. Derimod skal en Christian Culture Traveller deltage i det lokale kirkeliv og være tæt på missionærer og lokale kirkeledere og græsrødder for derigennem at få tværkulturelle bekendtskaber, et indblik i etiopisk kirkeliv og en udvidet forståelse af international mission. En Christian Culture Travellers egentlige opgave bliver derfor at formidle alle de mange indtryk, oplevelser og udvidet indsigt i nødvendigheden af international mission videre til danske kristne - under og efter opholdet i Etiopien.

Sofie og Anne Sofie bliver de første

De første Christian Culture Travellers bliver Sofie Katrine Mach Christensen og Anne Sofie Vævest Madsen som rejser til Etiopien den 11. april. Oprindeligt skulle de have været volontører og blandt andet træne engelsk sprog med etiopiske teologistuderende. Nu rejser Sofie og Anne Sofie i stedet for ud til en anden slags spændende og givende ophold i Addis Ababa.

Promissio søger to unge som gerne vil til Etiopen som Christian Culture Travellers i efteråret 2015. Læs mere her.

30. januar 2015