Gensynsglæde til festaften sammen med Win Souls for God

Lørdag den 13. april var Promissio og Win Souls for God’s leder, Gizachew Albe Ayka, værter ved en festlig aften, hvor tidligere udsendte til Etiopien var inviteret. Her delte tidligere missionærer minder og læring fra deres tid som udsendte.

Af Anja Nedergaard, markedsføringskoordinator

Duften af etiopisk mad, injerra be wot, fyldte frokoststuen på Menighedsfakultetet i Aarhus. For de fleste fremmødte til aftenens arrangement var duftene og smagen af etiopisk mad med sikkerhed noget, som bragte minder frem. De inviterede var nemlig tidligere udsendte til Etiopien. Det var da også tydeligt, at det ikke var uvant for deltagerne at spise retten med fingrene, som det er traditionen i Etiopien.

Kenneth Pedersen, som var udsendt til Etiopien i syv måneder fra august 2006 til februar 2007, deltog i aftenens festligheder. For ham var gensynet med Win Souls for God’s leder og aftenens vært, Gizachew Albe Ayka, en god oplevelse.

»Jeg var så heldig at møde Gizachew i november også – ellers er det mange år siden, jeg har set ham. Så nu har jeg set ham to gange på kort tid, og det er bare inspirerende. Han har en fantastisk evne til at fortælle ting og gøre det levende og forståeligt,« fortæller Kenneth om gensynet med lederen af Win Souls for God, der er en af Promissios etiopiske partnere.

I løbet af aftenen var der indslag fra Win Souls for God med amhariske lovsange og fra de tidligere udsendte, som delte oplevelser og minder. Minder var i særdeleshed også noget, som fyldte for Kenneth.

»Nu har jeg også haft mulighed for at være sammen med nogle af de mennesker, jeg har været i Etiopien med, som jeg ikke har set i mange år. Man mindes bare en god tid og nogle gode mennesker, så det har været en rigtig god aften. Etiopiere - eller i hvert fald de etiopiere jeg har mødt - er gode til at se hinanden og være sammen. Vi sidder sammen, spiser sammen og drikker kaffe sammen,« fortæller han om aftenen, der også bød på etiopisk kaffeceremoni med røgelse.

Win Souls for God’s nordiske partnere har også været samlet til partnermøder i Aarhus hele weekenden den 12. til 14. april for at blive opdateret på arbejdet i Addis Ababa. Derfor var Win Souls for God’s nordiske partnere også inviteret med til aftenens festligheder. Her deltog Björn Lenberg, som kommer fra byen Borås i Sverige og er Win Souls for God’s mangeårige partner.

»Partnermødet var godt, men denne gang var der ikke så mange tilmeldte, som jeg havde forventet. Vi havde dog en god tid og kom igennem alt, hvad de har lavet i det seneste år,« fortalte Björn, der har været i Etiopien for at besøge Win Souls for God flere end 47 gange.

Aftenen sluttede af med god tid til samtaler over en kop etiopisk kaffe og et overdådigt kagebord.