Ebola skaber frygt og koster liv

I Liberia dør folk af ebola – og af andre sygdomme fordi frygten for ebola lukker hospitaler. Det rammer også kirkens folk.

- Det er svært at blive behandlet for andre sygdomme i skyggen af ebolaens hærgen i Liberia. Jeg kan ikke lade være med at tænke på de mange fødende kvinder som nu er overladt til hjemmefødsler som slet ikke altid lykkes. Forfærdeligt, fortæller missionær Finn Hougaard.

- Men Den lutherske Kirkes ledelse har klaret det flot, og som biskoppen siger: ”Om end alle andre hospitaler lukker, så skal Curran Lutheran Hospital forblive åben.” Jeg takker Gud for biskop Jensen, fortsætter Finn som forlod Liberia den 5. august på grund af situationen med ebola i landet.

- Jeg rejste, men hvad med mine venner? Jeg kan kun rette mine øjne mod den Treenige Gud, Fader, Søn og Helligånd og se hen til ham, siger Finn.

Pr. 20. august har ebola kostet 624 mennesker livet i Liberia, og hver dag bliver flere smittet med sygdommen. Der er ingen statistik over hvor mange patienter der dør fordi de nu ikke kan få den behandling de har brug for.

Læs Finns artikel

Hør programmet Religionsrapporten på DR P1 den 26. august 2014 hvor Finn Hougaard fortæller mere om situationen i Liberia.

26. august 2014