Når et lem lider

Vi ved nu at omfanget af ebolas hærgen i Vestafrika er større end nogen sinde og større end de officielle tal. Resultatet er lammede samfund og frygt for smitte som forvandler livet til død. Det er hjerteskærende at følge med i.

Liberia Tanker, tro og liv

For Promissio har det betydet at Finn Hougaard måtte rejse hjem indtil videre, og for to volontører måtte opholdet omdirigeres til Etiopien i stedet. Vi beder både for folkene, lederne og kirkerne i Vestafrika, og sammen med Mission Afrika arrangerede vi en forbønshandlig på TORVET - men heldigvis sker det i Afrika!

Kan man egentlig sige det?
Nej, for ”når et lem lider, lider hele legemet med”! Men selvom Finn fortæller om forholdene, har jeg svært ved at forstå omfanget og sætte mig helt ind i mine søstre og brødres liv. Det blev tydeligt for mig da der i august blev tale om at der nu var ebola i Berlin og Østrig! Den formodede smittede i Berlin var ikke syg, men nyheden gjorde noget ved mig - pludselig var ebola ikke bare noget i Vestafrika som jeg var berørt af. Nej, nu blev det noget som inden længe kunne være en virkelighed i Aarhus! Jeg mærkede en snært af frygten komme ind i mit liv.

Det er måske ikke mærkeligt at jeg som menneske reagerer på den måde, men nu er forbønnen og livet i Liberia lagt mig endnu mere på sinde - så vær med til at bede for både de sygdoms- og krigsramte rundt i vores glokale (global og lokal) verden.

Tags