Nu ved Tine og Anders, hvordan de kommer hjem

Tine og Anders Møberg er i samarbejde med Promissio kommet frem til en utraditionel men holdbar overgang fra tiden i Etiopien til en hverdag i Danmark.

Siden forlængelsen sidste år har det hele tiden været planen, at Tine og Anders Møbergs tid som missionærer i Etiopien ville slutte i sommeren 2017. Det har dog ikke været simpelt for familien at slippe det hjem og det liv, som har været deres de sidste fem år. Promissio og Tine og Anders Møberg har derfor drøftet afslutningen af deres udsendelse og er blevet enige om en lidt utraditionel afslutning.

Anders er som bekendt ansat til en tjeneste i Christiankirken i Aarhus, som han skal påbegynde i midten af august. Tine er samtidigt involveret i nogle afgørende opgaver vedrørende etableringen af en sygeplejeskole ud fra sygehuset Nordic Medical Center, hvor hun samtidig arbejder som oversygeplejerske under opbygningen af sygehuset. Det er derfor besluttet, at Anders begynder sit arbejde i Aarhus planmæssigt, og at Tine og børnene bliver i Addis Ababa indtil jul 2017, hvorefter de flytter til Aarhus. Efter jul fortsætter Tine yderligere et halvt år, hvor hun med 14 dages mellemrum vil rejse frem og tilbage mellem Addis Ababa og Aarhus. I perioden mellem august og jul vil Anders rejse ned til familien i Addis Ababa så ofte, det er muligt.

Alle er klar over, at dette er en lidt utraditionel afslutning, men håber samtidig på, at det vil give den bedste afslutning på opgaverne i Etiopien og den bedste mulige begyndelse for familien i Danmark.