Vi vandrer for at fejre!

I dagene den 7.-10. december havde Mekane Yesus-kirken to store fejringer med tusindvis af gæster fra hele Etiopien og nogen fra udlandet.

Først var der to dages teologisk «symposium», hvor højt akademiske emner blev præsenteret af bidragsydere fra Mekane Yesus-kirken, fra andre kirkesamfund samt fra udlandet. Blandt andre talte ærkebiskoppen af Luthersk Verdensforbund (LVF), Ærkebiskop Dr. Musa Filibus. Emner som migration og menneskerettigheder blev taget op, samt paralleller mellem den katolske kirkes afladshandel i middelalderen og nogle af dagens praksisser i evangelikale kredse. Videre blev andre mere traditionelle temaer belyst, både kirkehistoriske og etiopisk økumeniske.

Lørdag var der så ”Mission Walk” i Addis Ababa centrum , hvor 3-4000 mennesker i ens t-shirts med påskriften: ”Jeg går for evangeliet” og ”Jeg skal gøre mit for at reducere trafik-ulykker” vandrede.  Hovedformålet var at fejre, at det er 10 år siden, Mekane Yesus-kirken startede sit missionsselskab International Mission Society (IMS). Per idag er der sendt 17 missionærer til flere lande, og planen er at sende fem hundrede de næste fem år. Vandringen var arrangeret sammen med transportministeriet, og fokusset blev også lagt på det høje antal trafikulykker, som hvert år tager tusindvis af liv.

Søndag blev der holdt en gedigen udendørs gudstjeneste på Seminar-tomta, denne gang for at fejre 500-års jubilæet for Reformationen. Blandt de flere tusind deltagere var der meget sang og livsglæde at se, og særlig en gruppe på 500 børn havde en flot opvisning, hvor de til sidst formede et kors og derefter tallet 500. I tillæg dertil var der tovtrækning mellem børn fra en af kirkens institutioner for Pskykisk udviklinghæmmede børn.

Kor fra hele landet deltog, og der var flere hilsener og taler, blant andet fra den katolske biskop her i Etiopien og Dr. Musa Filibus fra LVF. Nuværende præsident i Mekane Yesus-kirken, Yonas Yigezu, og tidligere præsident, Dr. Wakseyom Idosa, talte også. 

Tags