»Robe er et utrolig vigtigt sted for Guds arbejde!«

Når vi ved, at det i dag kun er 2 % af verdens kristne missionærer, som bor og arbejder blandt muslimske folkeslag, er det et desto større takkeemne, at Promissio er til stede i Bale!

Fra venstre: byggekonsulent Sisay Asefa, synodepræsident Mude Bati, Promissios administrative medarbejder i Etiopien Tesfaye Thomas og mig med de underskrevne aftaler.

 

Efter en lang køretur gennem de smukke Bale-bjerge – noget som kan tage pusten fra selv en nordmand 😉 – kom Mehret-Ab og jeg mandag den 27. juni tilbage fra Robe.

Her havde vi sammen med vores etiopiske Promissio-kollegaer gennemgået Mana Galataa-bygningerne for at se, hvad der skulle udbedres inden den endelige overrækkelse til Wabe Batu-synoden. Dette blev gjort færdigt mandag formiddag, hvor præsidenten i Wabe Batu-synoden, pastor Mude, var til stede. Alle aftaler blev højtideligt underskrevet, og vi havde tid til en stund med hilsner, hvor vi delte Guds ord, før vi vendte næsen mod Addis Ababa igen.

Et utroligt vigtigt sted for Guds arbejde

Da en af mine kollegaer på IMS-kontoret hørte om ressourcecentret, som nu er færdigbygget og overrakt til synoden, lyste han op. Han havde ikke helt fået med, hvorfor jeg var væk fra kontoret, men da han hørte om Mana Galataa, satte han sig ned for at høre mere.

Vedkommende har selv mange års erfaring fra forskellige jobs i Mekane Yesus-kirken i Østbale og kunne ikke få prist Promissio nok for at vælge dette strategiske sted at bygge ressourcecenter midt i et område med mange mennesker, der ikke kender Kristus.

»Det er rigtig godt! Wow, det er bare et utrolig vigtigt sted for Guds arbejde i et område, som stadig er så lidt nået,« sagde han og gav en ”thumbs up”.

Og vi kan bare sige: »Ja, og amen« til det. Udover at være et utroligt strategisk sted for at kunne bo og arbejde blandt dem, som endnu ikke kender Kristus og hans kærlighed, så er det bare et smukt sted. Mana Galataa-bygningerne er blevet flotte og funktionelle, compounden er blevet til en stor smuk have (takket være Lotte Carlsens ”grønne fingre” og stabens gode opfølgning), og tilmed ligger der tre populære turistattraktioner i nærområdet: Dinsho Nationalpark, Sof Omar-grotterne og Sanetti-plateauet med bjerge 4000 m.o.h.

Og selv om dette kan tiltrække nogen og enhver, så er det alligevel visheden om, at der er bor nogen af de mest unåede mennesker som gør dette til et vigtigt sted.

Tak at Promissio er til stede i Bale

Oswald Smith, en canadisk missionsforkæmper, har sagt følgende tankevækkende citat:

»Ingen har ret til at høre evangeliet to gange, mens der stadig er nogen, som ikke har hørt det én gang.«

Når vi så ved, at det i dag kun er 2 % af verdens kristne missionærer, som bor og arbejder blandt muslimske folkeslag, er det et desto større takkeemne, at Promissio er til stede i Bale!

Promissio søger lige nu missionærer til Bale med bopæl på Mana Galataa. Læs mere her.

 

(Redigeret den 9. juli 2022)

Tags