Genbrugsglæde sikrer over 6 mio. kr.

I år kan genbrugsbutikken i Brøndby markere sit 25-års jubilæum. Samtidig kan butikken bryste sig af massiv støtte til Promissios arbejde gennem årene.

Af Anika Thorø Weber, journalist

Leif Lysholm Christensen, daglig leder af Promissios genbrugsbutik i Brøndby, går rundt med et stort smil for tiden.

Ikke alene kunne han i marts markere butikkens 25-års jubilæum sammen med de øvrige frivillige medarbejdere i butikken – samtidig kan han konstatere, at butikken gennem sine 25 år har nået lidt af en milepæl.

I alt har butikken i Brøndby nemlig tjent over 6 millioner kroner til Promissos arbejde gennem det kvarte århundrede, den har eksisteret.

»Det er jo et enormt højt beløb. Det er vi stolte af – særligt, når man tænker på, at de fleste penge er kommet ind på småbeløb,« siger Leif Lysholm Christensen, der også er formand for genbrugsbutikken.

En iderig holdånd

Leif er ikke i tvivl om, hvad der er årsagen til, at genbrugsbutikken gennem tiden har sendt millioner af kroner i retning af Promissio.

Siden ægteparret Ane-Mette og Ejnar Kamstrup-Jørgensen tog initiativ til butikken for 25 år siden, har der nemlig hersket en stærk holdånd blandt medarbejderne i butikken, og det har båret mange gode ideer med sig, som har sikret gode resultater på bundlinjen.

Aktuelt har butikken succes med at holde udsalg én lørdag i måneden, og så er næstformand Hanne Kristoffersen begyndt at sælge genbrugsvarer på Facebook, mens flere frivillige bruger gamle stofrester og andre genbrugsvarer til at kreere nye varer, som sælges i butikken.

»Vi bliver ved med at være her, fordi vi elsker det. Og så er det jo skønt at opleve, hvordan de gode ideer giver klare resultater, som er til gavn for Promissios arbejde,« siger Leif, der for andet år i træk kan glæde sig over et rekordresultat med et salg på 678.000 kr. i 2022 mod 510.000 kr. året før.

Mere i vente

Selvom genbrugsbutikken i Brøndby allerede har gjort sit til at støtte Promissios arbejde, så har butikkens medarbejdere bestemt ikke planer om at lade tingene stå til.

»Vi er optimistiske og regner med at leve videre som butik mange år endnu. Vi finder hele tiden på nye ideer, og mon ikke det kan hjælpe til fortsat at holde butikken i live,« siger Leif.

Det giver Promissios genbrugsansvarlige, Tuja Stæhr Berg, ham ret i:

»De er fulde af gode ideer og formår at tilpasse sig tidsånden, og det bærer dem langt. Jeg er imponeret over medarbejdernes trofasthed gennem mange år og de resultater, de leverer. Jeg er dybt taknemmelig for deres indsats,« siger Tuja og fortæller, at butikkens økonomiske bidrag til Promissio er blevet brugt på en lang række forskellige projekter gennem årene.

Selvom der allerede har været meget at fejre i Brøndby i år, så er det ikke slut endnu. Til august finder butikken igen flagene frem, når man markerer jubilæet i selve butikken i uge 35.