Ebola hærger Liberia

I Liberia har ebolavirus nu kostet 1.224 mennesker livet, og WHO forventer at flere tusinde liberianere bliver syge af ebola i de kommende uger. 

De særlige isolationscentre der behandler ebolapatienter, er allerede overfyldte og må dagligt afvise patienter. Det betyder at mange ebolapatienter ikke får den behandling de har brug for, og at de smitter endnu flere mennesker. Landets svage sundhedsvæsen er ved at bukke under, så folk med mange andre sygdomme heller ikke får lægehjælp. Resultatet er at mange dør af lidelser som de ellers kunne helbredes for.
Skoler og institutioner er lukkede, og dele af Liberia og landets hovedstad er sat i karantæne i et forsøg på at undgå yderligere smittespredning. Desværre betyder karantænen samtidig store vanskeligheder med at få mad, medicin og andre nødvendige forsyninger frem til de mennesker der er isolerede i det karantæneramte område, og at mange ikke har mulighed for at gå på arbejde eller passe deres jord.
- Liberia står over for en alvorlig trussel mod sin eksistens. Den dødelige ebolavirus har ført til at statens normale funktion er brudt sammen, siger forsvarsminister Brownie Samukai til BBC.

- Vi sætter stor pris på jeres medleven, støtte og vedvarende forbøn. I kan kun forestille jer hvordan vores situation er, det er et skrækkeligt mareridt, siger generalsekretær Naomi Ford-Wilson fra Den lutherske Kirke i Liberia. 

Kirken er gået ind i kampen mod Liberia og spørger efter ekstra hjælp.
Se her hvordan du kan hjælpe.

11. september 2014