13 laptops til Ethiopian Graduate School of Theology

Den 8. juli afleverede missionær Anders Møberg 13 bærbare computere fra Danmark på Ethiopian Graduate School of Theology i Addis Ababa. 

Tsion (kvinden på billedet) tog imod computerne. Hun er administrationschef på Ethiopian Graduate School of Theology og udtrykte stor glæde og taknemmelighed. Computerne vil blive brugt til personale med utilstrækkelige computere og derefter til studerende, hvis der er nogle tilbage. 

- Ethiopian Graduate School of Theology sætter meget pris på en sådan hjælpende hånd og efterspørgslen på IT-udstyr er stor, fortæller Anders.

Ethiopian Graduate School of Theology er et evangelisk uddannelsessted i Addis Ababa som ejes af Mekane Yesus Kirken, Kale Heywet Kirken og Evangeliske kirkers Fællesråd i Etiopien. Institutionen udbyder teologisk undervisning på master niveau og fire andre uddannelser med et teologisk tilsnit.

16 bærbare fra KRIFA

Computerne stammer fra KRIFA i Danmark. De skiftede ud for et års tid siden. Det fik Laila Christensen nys om, og hun fik fingrene i 16 af dem til ansatte på Ethiopian Graduate School of Theology. Laila vidste om behovet for computere gennem sin mand, Kurt Christensen, som i flere omgange har undervist i nogle måneder på institutionen i Addis Ababa udsendt af Promissio.

Computerne blev renset og gjort klar af frivillige og bragt til Etiopien af eleverne på Børkop Højskole som var på studietur i foråret. I Etiopien fik Anders Møberg lagt engelsk Windows og tastatur i computerne. Det kostede Promissio 3.000 kr.

De sidste tre computere

Anders fortæller at han har givet Ethiopian Graduate School of Theology 13 computere.

- Jeg har også givet en computer til pastor Kiros Lakew. Han er præsident for Addis Ababa Synode i Mekane Yesus Kirken og leder missionsindsatsen i Addis Ababa. Han er en dygtig mand, men var meget hindret af at hans computer kun kunne holde strøm i fem minutter.

- Derudover har Rahel Assefa fået en computer til rådighed. Hun er leder i et nyt projekt som, hvis det kommer op at stå, skal række ud til børn og unge efter skoletid og engagere dem på kirkernes compounds.

Den sidste computer står på Anders’ kontor og venter på at han finde den lader den mangler.

 -o-O-o-

Promissio tager meget gerne imod flere bærbare computere i god stand. Kontakt Jakob Swartz, jakob(at)promissio.dk.

10. juli 2015