Global Discipleship Training er aflyst i 2022

Sikkerhedssituationen i Etiopien er for usikker til, at Promissio og Børkop Højskole kan satse på at sende elever afsted til foråret.

Foto: Daniel Hertz

Mana Galataa er færdigbygget og klar til at tage imod gæster fra Danmark. Men lige nu står det tomt.

Læs også: Fra drøm til virkelighed: Mana Galataa er klar til at tage imod gæster

Missionærparret Lotte og Bjarne Carlsen, som til daglig bor på centret, rejste i sidste uge tilbage til Danmark, fordi sikkerhedssituationen i Etiopien er ustabil. Oprørsgrupper fra Nordetiopien presser regeringen i Addis Ababa.

Heller ikke bibelskoleeelever fra Danmark får muligheden for at bebo centret den kommende tid, da det den 19. november blev besluttet, at Global Discipleship Training i 2022 er aflyst. På grund af sikkerhedssituationen kan Promissio og Børkop Højskole ikke satse på at sende elever afsted til foråret.

Mana Galataa har de første GDT-elever til gode

Børkop Højskole og Promissio afholder i samarbejde Global Discipleship Training (GDT), som er et bibelskoleophold, der foregår delvist i Danmark og delvist i Etiopien. Mana Galataa blev bygget blandt andet med tanke på at huse eleverne fra GDT.

Men Mana Galataa har stadig til gode at huse GDT-elever, for heller ikke i foråret 2021 var det muligt at sende højskoleelever afsted pga. corona.

Læs også: EDT'erne er klar til 12 uger i Etiopien

Promissio og Børkop Højskole arbejder på at tilbyde de tilmeldte til GDT 2022 et alternativt bibelskoleophold, hvor udlandsbesøg også bliver en væsentlig del af oplevelsen.