Deborah pigerne og Corona

På Deborah centeret har hverdagen under Coronakrisen, ligesom mange andre steder i verden, været fyldt med frygt og usikkerhed. Selvom situationen i Etiopien endnu ikke går den rigtig vej, så holder både pigerne og de ansatte humøret og modet oppe.

Tiden med Corona har været ekstra udfordrende for pigerne og medarbejderne på Deborah centeret i Addis Ababa, som lige nu huser ti tidligere prostituerede unge piger. Vi har jævnligt haft telefonsamtaler med den daglige leder, Ealed Admasu, og hun synes det har været ekstra svært i denne tid at skulle aktivere de unge piger og holde deres mod oppe. Siden det første tilfælde af Covid-19 i Etiopien i midt marts har reglen været, at pigerne ikke måtte forlade området. Det har derfor kun været Ealed og hendes assistent, Asellef, som har kunne handle mad etc. Priserne på madvarer er steget drastisk i landet, så Ealed og Aselled måtte derfor tage kontakt til ledelsen på Win Souls for God, for at få flere penge at købe mad for.

Gud giver fred i en frygtsom tid

I begyndelsen var pigerne på Deborah centeret bange. Både for den forfærdelige pandemi, som indtog landet, men også for at centeret skulle lukke ned, og at pigerne derved ville ende på gaden igen. Mange af dem sagde, at de hellere ville dø. Pigerne har i stedet oplevet, at de er blevet godt beskyttet og passet på af de ansatte ved Win Souls for God (WSG) organisationen, som har Deborah centeret. De har også oplevet, at Gud har givet dem fred og styrke hver dag. Ealed fortæller, at de kører et program med bibelstudie og bøn samt forskellige aktiviteter som håndarbejde etc., som kan holde dem aktiveret.

Tidligere beboere har mistet deres job

Heldigvis er alle pigerne og de ansatte forhåbningsfulde og ved godt mod, takket være Gud! Coronakrisen har dog ramt nogle af de piger, som tidligere boede på Deborah centeret og ellers var kommet ud i job. Nogle har mistet deres job, bl.a. dem der var begyndt at arbejde i frisørsaloner. Enkelte af disse har heldigvis fået nyt job, men andre har været nødsaget til at rejse hjem til deres familier for at kunne klare sig.

Corona stopper ikke arbejdet

Leder for Win Souls for God, Gizachew Ayka fortæller, at det har nogle utrolig hårde måneder for staben i WSG. Alle beboerne har det godt, men staben har i denne tid også haft travlt med at prøve at få gadebørn forenet med deres forældre og samtidig undgå selv at blive smittet med Covid-19. I en periode var de så heldige at få lov til at bruge to skoler, der var lukket ned for undervisning, som husly til børnene.

Gizachew understreger, at økonomien er en stor udfordring, da priserne for mad og transport er steget til næsten det dobbelte. Heldigvis får huslejen ikke lov til at stige i denne tid, hvor der er undtagelsestilstand i landet. De sidste to måneder har vi set en drastisk stigning i antal smittede her i Etiopien, og særligt de sidste uger er tallene i Addis Ababa alarmerende. Både Ealed og Gizachew takker Promissios venner for støtte og forbøn og vil gerne have, at der fortsat bliver bedt for dem, særligt om visdom til, hvordan de skal takle Coronakrisen og de unge piger på Deborah centeret fremover. De har overvejet at hyre en lærer, som kan tage rundt i hjemmene og undervise i forskellige fag, men de har ikke truffet en endelig beslutning, da sådan et tiltag lige nu vil medføre en stor risiko for smitte. Det må I også meget gerne bede for!