En fødselsdagsfest og 22 helte fra gaden

Det var en søndag for nogle uger siden, at Mehret-Ab og jeg var inviteret til en to-års fødselsdagsfest. Festen var i fuld gang i haven. Pludselig banker det på porten, og ind strømmer 22 børn. Vi kunne se på tøjet og ansigterne, at det var børn, som levede et barskt liv.

»Findes der større helte på jord end jer?« spørger vores etiopiske IMS-missionærven (som vi vælger ikke at navngive, da han og familien arbejder i et sensitivt område) og ser på de hærgede ansigter på de 22 børn i alderen 8-14 år, som sidder foran ham på græsplænen. De rækker ivrigt hænderne op og foreslår både Jesus og Gud, men nej, svaret er, at de selv er de største helte. 

»I bor på gaden, hvor solen steger på jer om dagen og kulden bider om natten. I må udholde politiets kæppe og menneskers hån. Og alligevel har I ikke givet op. Her sidder I!« 

Det var en søndag for nogle uger siden, at Mehret-Ab og jeg var inviteret til en af vores etiopiske missionærbørns to-års fødselsdagsfest. Han og familien er for tiden på kort hjemmeophold, og festen var i fuld gang i haven. Pludselig banker det på porten, og ind strømmer disse 22 børn, 21 drenge og én pige. Vi kunne se på tøjet og ansigterne, at det var børn, som levede et barskt liv, men det var tydeligt, at de kendte vores missionærvengodt. Han har haft jævnlig kontakt med dem, kunne alle deres navne, og efter de havde fået et godt måltid mad, læste han fra Bibelen og bad dem om at følge godt med. 

Ud fra Fil 4,4-7 fortalte han om apostlenen Paulus, som sad i en kold, underjordisk fængselscelle, og som alligevel kunne sige »Glæd dig altid i Herren.« Og at mange mennesker i dag prøver at drukne deres sorger med alkohol og stoffer, eller de søger kortvarige glæder i penge, utroskab, tyveri osv. osv. Men at alt dette ofte leder til dybere sorg og frustration, og at det kun er troen på Jesus og det at tage imod ham som frelser, som giver varig fred og glæde. Børnene fulgte alvorlige med og sad med øjnene klistret til talerens ansigt. Da han til sidst bad dem om at bede med ham, hvis de ønskede at følge Jesus, lå de fleste børn flade på jorden og bad af hele hjertet. 

Før de gik fra fødselsdagsfesten, var der kager og lege, og så blev de spurgt, om de var villige til jævnligt at mødes med nogen, som kan fortsætte med at lede dem i deres vandring til at lære Kristus bedre at kende. Der ligger en kirke lige rundt om hjørnet, hvor unge mennesker er klar til at møde dem og vejlede dem videre, og de, som ønskede dette, skulle melde sig på en liste. Vores missionærven er kun i landet nogle måneder endnu, så det var vigtigt for ham at vide, at børnene er i gode hænder, før han rejser tilbage til landet i Vestafrika med familien. 

Disse børn er virkelige helte, og det er vores missionærven også! Og for os som dagligt ser gadebørn i trafikkrydsene i byen, og som af og til synes, de kan være pågående og irriterende, var det en god påmindelse, at bag hvert ansigt ligger der en historie, om hvorfor de er på gaden, og at hvert barn er elsket af sine jordiske forældre, som fortvivler, fordi de ikke ved, hvor de er. Og at deres skaber og Gud elsker dem endnu højere og beder os om at elske dem. Det er noget, vores missionærven har forstået og praktiserer.  

Bed for børnene, at de må blive beskyttet fra farer og fristelser, og at de forstår mere og mere af Guds kærlighed til dem.

 

Foto: pexels.com, Kwaku Griffin (stockfoto, ikke relateret til teksten)