Evangeliet skal længere ud

I år kan Promissio fejre, at vi i 75 år har haft et ganske særligt mål for øje.

De fleste 75-årige i Danmark er gået på pension, men Promissio, som bliver 75 år den 2. april 2023, er ikke på nogen måde klar til en pensionisttilværelse.

Gennem årene er der sket meget i verden og de lande, som Promissio har været aktive i, men formålet med vores arbejde har hele vejen igennem været at bringe evangeliet over grænser - og det er det også i fremtiden.

De konkrete opgaver og udfordringer har været meget forskellige gennem tiden, og der er af den grund brugt forskellige redskaber for at bringe evangeliet ud.

Uanset tilgangen til arbejdet har det altid handlet om mennesker og det livsforvandlende møde – om det så har været fysiske, psykiske eller åndelige behov, der skulle dækkes. Og så har det handlet om mennesker, som har brugt deres liv på at tjene andre - om de har været udsendt til fremmede egne, været forbedere i hjemlige omgivelser eller doneret penge, så vores arbejde kan drives fremad.

Alt i alt har arbejdet i Promissio været en indsats i Guds mission, som Han har velsignet, retledet og holdt hånden under, så meget er lykkedes på trods af menneskers fejlberegninger og fald. For det har ikke været en lang historie af perfekte mennesker, som har tjent Gud, men mennesker, der har stillet sig til rådighed for evangeliets udbredelse og brugt deres ressourcer netop her.

Promissio arbejder fortsat med at få Guds mission til at ske i Afrika, og samtidig handler det om at flytte fokus hen på Guds mission hos troens folk i Danmark.

Lige nu sidder 16 Global Discipleship Training-elever i Addis Ababa i Etiopien, og vi ser det som en ny måde, vi kan give kærligheden til Guds mission videre til unge herhjemme. Gennem eleverne kan vi være med til at give et dryp om mission til en ny generation, så de tager det med i livet, om de så skal leve deres liv i Danmark eller rejse ud til vores kristne brødre og søstre med deres profession og evner.

Og arbejdet stopper ikke med et blik på den nye generation. Selvom tiderne forandrer sig, fastholder vi blikket på vores vigtigste mission: At dele evangeliet med mennesker og skabe et livsforvandlende møde. Det gælder gennem vores 75 år lange historie, vores nutid og alle de år der er i vente.