Krisen presser os – men vi deler stadig det vigtigste

Energikrisen og den usikre verdenssituation betyder, at færre lige nu støtter Promissios arbejde økonomisk. Det ændrer dog ikke på, at vi må holde fast i formålet med vores arbejde: At dele den kærlighed, som vi er blevet vist.

Elpriserne stiger – og det samme gør prisen på oksekød, fløde og alle de andre dagligvarer, vi har brug for i hverdagen.

I Storbritannien taler man endda om ”Cost-of-living crisis” (leveomkostningskrise), fordi udgifterne til dagligvarer og regninger lige nu stiger hurtigere end den gennemsnitlige husstandsindkomst.

Det samme oplever vi herhjemme i Danmark – og det mærker vi konsekvenserne af hos Promissio. En situation vi kan kalde for ”Cost-of-giving crisis”, for lysten og muligheden for at give til godgørende mærkesager bliver mindre. Konkret oplever vi et fald i de spontane gaver, men samtidig har der været en stigning i indtægterne gennem øget salg i genbrugsbutikkerne.

Uanset mængden af midler er det dog vigtigt for Promissio, at vi ved, hvad der er fundamentet for vores arbejde.

Det blev jeg mindet om, da én af vores etiopiske venner for nyligt brugte ordet “love-sharing” om vores fælles arbejdsform. Ordret oversat betyder det ”deling af kærlighed”, og for mig understreger netop dét ord, hvad der er essensen i Promissios arbejde:

Lige nu kan vi måske ikke give en så stor økonomisk hjælp, som vi plejer, men vi kan stadig give vores tid eller bede en bøn. Uanset hvad vi gør, handler om det om én ting: At dele ud af den kærlighed, som vi er blevet vist, indtil den dag, vi bliver løst fra opgaven.