Coronasituationen i Liberia: >>Folk er sultne og frustrerede<<

Liberianerne mærker følgevirkningerne af coronapandemien

Befolkningen i Liberia mærker fortsat følgevirkningerne af coronapandemien. I foråret lukkede landet ned i tre måneder, og i slutningen af juni lukkede det langsomt op igen. Det er nu blandt andet tilladt at rejse mellem regioner i landet, kirker er også åbne, ligesom skolerne delsvist åbner igen. Der er dog også forlydender om, at smitten i landet er stigende, og at der derfor lukkes ned igen flere steder.

Liberianernes hverdag er fortsat påvirket af restriktionerne, og missionær Elisabeth Poulsen fortæller, at en stor udfordring for de lokale er, at markederne er lukkede.

»Man går på marked nærmest hver dag for at skaffe sig de mest nødvendige ting, hvis man har penge, men nu, da man ikke kan sælge sine varer, er der ingen indtjening. Folk er sultne og frustrerede,« siger Elisabeth.

Smittetallet er uvist

Hvordan situationen er med spredningen af coronavirus er i Liberia, er uvist.

De officielle tal (fra midten af august) lyder på 1.257 smittede og 82 døde.

»Det må dog forventes, at det reelle tal er noget højere. Dels er der ikke så mange, der testes for coronavirus, og det bliver heller ikke oplyst, hvis en person dør af coronavirus, da det vil stigmatisere familien, ligesom situationen er med for eksempel aids i landet,« forklarer Elisabeth.

På begge kirkens hospitaler, Phebe Hospital og Curren Hospital, har ansatte været smittet med coronavirus, heriblandt den ledende overlæge på Phebe Hospital, Dr. Sibley. Også hans kone og fire børn er blevet testet positive for Covid-19, men er alle raske igen.

For Elisabeth Poulsen er situationen, at hun fortsat er på Færøerne, men det er planen, at hun skal rejse til Liberia igen i løbet af efteråret.