Lisbeth B. Plougmann ny koordinator i Promissio

Fra 1. juli begynder Lisbeth Benthin Plougmann i en nyoprettet stilling med fokus på det internationale arbejde og GDT.

»Jeg har siden et volontørophold i Cambodja i 2010 haft et ønske om at bruge mit arbejdsliv på at afspejle Guds kærlighed,« siger Lisbeth Benthin Plougmann.

Promissio styrker sekretariatet med ansættelsen af Lisbeth Benthin Plougmann, som bliver ansvarlig for det internationale arbejde og Global Discipleship Training (GDT).

GDT er Promissios internationale bibelskole, som drives i samarbejde med Børkop Højskole. Lisbeth Plougmann skal, som en del af hendes stilling, være leder af den del af GDT, der foregår i Etiopien – en opgave hun ser særligt frem til:

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var drømmen om at være en del af GDT, der fik mig til at kontakte Promissio. Jeg har adskillige gange selv erfaret, at jeg trosmæssigt udfordres og vokser i mødet med andre kirker og kulturer. Mit eget første møde med Etiopien og Mekane Yesus-kirken gav mig stof til eftertanke - særligt i forhold til at være vedholdende i bøn – og jeg har en klar forventning om, at jeg også selv kommer til at lære en masse ved at opholde mig i Etiopien sammen med GDT-eleverne.«

GDT har de seneste år haft skiftende ledere i Etiopien, og derfor bliver det et løft af bibelskolen, at der fremadrettet er en gennemgående leder. Og Lisbeth Plougmann er ikke en hvilken som helst leder. Hun kommer med stor erfaring fra internationalt arbejde fra bl.a. sin stilling som volontørkoordinator i VIVA og senest som kommunikationsansvarlig i Mission Afrika. Derforuden har hun for nyligt selv været en del af en bibelskole i Norge, hvor hun i samme ombæring videreuddannede sig inden for ledelse på universitetet. Alligevel går hun ydmygt til arbejdet:

»Det er med stor ydmyghed, at jeg overtager ansvaret for GDT, for der er allerede gjort et kæmpe stykke arbejde for at skabe det stærke fundament, som jeg glæder mig over at kunne stille mig på i det videre arbejde. Det bliver min fornemste opgave at arbejde for, at GDT bliver et fællesskab med plads til hele menneskelivet, hvor vi sammen kan erfare, hvem Gud er – og hvem Han har skabt os til at være.«

Lisbeth Plougmann bliver også ansvarlig for Promissios øvrige internationale arbejde, hvilket er en opgave, der har ligget hende på sinde siden hendes ungdom:

»Jeg har siden et volontørophold i Cambodja i 2010 haft et ønske om at bruge mit arbejdsliv på at afspejle Guds kærlighed i en verden præget af ulighed, og jeg er glad for at det næste kapitel i mit arbejdsliv bliver hos Promissio, hvor jeg kan være en del af det vigtige arbejde med at bringe evangeliet over grænser med hjerte, mund og hænder, så mennesker får et livsforvandlende møde med Jesus Kristus.«

Lisbeth Plougmann har første arbejdsdag 1. juli, og hun får ansvaret for partnersamarbejdet i Afrika, missionærerne, GDT og projektsamarbejdet med CKU.

Foto: Orla F. Møller