Undervisning styrker kirken

- Hvis alle kirkens prædikanter får mulighed for at få undervisning, vil det hjælpe os til at redde kirken fra den vranglære der blæser ind over kirken for tiden, siger Amelework Abebe. 

Amelework Abebe er frivillig evangelist i Mekane Yesus Kirken, og hun deltog i et af to tredages seminarer som kirken holdt for i alt 235 evangelister fra hele landet i august 2015 med støtte fra Promissio. Seminarerne er en del af det kursusforløb som kirken lancerede i 2010 for at styrke sin lutherske identitet, og der undervises i teologiske og etiske emner.

- Undervisningen opbygger især kompetencerne hos os prædikanter der ikke har nogen teologisk uddannelse. Den bereder os til at gøre kirkens medlemmer til disciple og hjælper os med at nå andre mennesker med den gode nyhed om vores herre og frelser, Jesus Kristus, forklarer Amelework Abebe.

I 2015 blev 17 frivillige evangelister uden teologisk uddannelse optaget på den særlige sommerbibelskole som giver dem en diplomuddannelse efter to måneders intensiv undervisning henover tre somre.

Og i maj 2015 samlede kirken over 100 præster og synodeledere til en national teologisk konference med foredrag og undervisning om emner som luthersk lære, ægteskab, skilsmisse og gengiftning, mission og evangelisation.

Promissio støtter

Promissio har støttet programmet siden dets start i 2010.

- Tak til Promissio for jeres støtte og for at I sender kyndige personer til at undervise i vores kursusprogram. Vi havde ikke kunnet gennemføre alle disse aktiviteter uden støtten fra Promissio. Tak fordi I gør en forskel i Mekane Yesus Kirken, skriver Zerihun Gebre fra Mekane Yesus Kirkens afdeling for kristendomsundervisning og teologi.

- Vi har tusindvis af prædikanter som behøver undervisning. I mange af kirkens menigheder og sogne er der slet ingen med teologisk uddannelse, tilføjer han.

I 2016 støtter Promissio formålet med 100.000 kr. til tre tredages samlinger for i alt 300 evangelister og præster i juli og august. Hermed dækker Promissio omkring de 310.000 birr af et samlet budget på 345.270 birr.

Du kan være med

Du kan være med til at give etiopiske evangelister og præster undervisning og inspiration til tjenesten i Mekane Yesus Kirken. Støt programmet via Promissios projekt "Ud med evangeliet".

9. februar 2016