Hverdagen ruller

Efter et par uger på sprogskole, er vi lige så stille ved at være kommet med vores hverdag.
I en almindelig uge er vi to dage på Deborah House og tre dage på Mekane Yesus Seminaret.

Etiopien Hverdag i Afrika

Deborah House er et hjem for piger der er blevet hjulpet ud prostitution. Her får de mulighed for at gå i skole eller tage en uddannelse som f.eks. frisør eller syerske. Når vi er der, er vi en del af pigernes daglige pligter. Vi hjælper med at lave mad og vaske op, selvom vores evner i køkkenet er en kilde til meget morskab hos pigerne. Vi bruger også en masse tid på bare at hygge os. Selvom der er en sproglig barriere, handler det meget om bare at være sammen. Det er ikke nødvendigvis en skidt ting, at det er svært at kommunikere. For når vi er sammen med pigerne, kan vi ikke snakke om deres fortid, og de behøver ikke at forholde sig til den, vi kan bare grine og hygge os.

Debora-pigerne introducerer os også for den etiopiske kaffekultur. Hver gang vi er der, holder de kaffeceremoni. Først skal den friske kaffe vaskes og derefter forsigtigt ristes. Når kaffebønnerne er ristet færdig, skal man nyde duften af nyristet kaffe. Derefter skal de males, inden kaffen bliver brygget i den helt særlige kande kaldet Jebena. Til kaffen får vi ofte popcorn med lidt sukker på. Det er meget godt med til modspil til den stærke kaffe. De sidste par gange har vi stået for serveringen. Det er noget af en kunst, men heldigvis er de meget overbærende med os nybegyndere.

En vanskelig uddannelse

Vi er på Deborah tirsdag og torsdag. Mandag, onsdag og fredag hjælper vi til på Mekane Yesus Seminariet, som er en teologiuddannelse. Udfordringen i Etiopien, er at alt undervisningen, efter 7. klasse, er på engelsk. Desværre er mange etiopiere rigtig dårlige til engelsk, så når man skal tage en bacheloruddannelse på engelsk, kan det være en stor udfordring. Derfor har man på Mekane Yesus Seminariet startet et helt nyt projekt, hvor nogle af eleverne starter med at have intens engelskundervisning i et år, inden de starter på bacheloruddannelsen. 
Vi hjælper til i grammatikundervisningen, sammen med Tanja, der også er udsendt af Promissio, hvor der er brug for en del ekstra støtte. Derudover fungerer vi som samtalepartnere, så de kan øve deres engelsk. Det er også meget givende for os, da vi lærer en masse om de studerende og den etiopiske kultur. Man kan læse mere om det nye projekt med engelskundervisning, på Tanjas seneste blogindlæg.

Fridage og afslapning 

Vi har fri i weekenderne, og dem bruger vi på at finde nye cafeer, at besøge nye venner og den internationale kirke Redeemer. Vi er efterhånden ved at have godt styr på vores nabolag og går ofte på jagt efter frugt og grønt i de små boder rundt omkring. Her får vi virkelig også gavn af vores tid på sprogskolen. Indtil videre har vi altid fået det vi har bedt om. Indkøbene bruger vi på at forbedre vores evner i et køkken. Ofte bliver vi positivt overraskede, men det må I ikke fortælle vores mødre ;) 
I denne weekend har der været Meskel, som er en stor helligdag i den ortodokse kirke. Den blev fejret med en masse store bål i gaderne. De mener, at Jesu kors blev fundet i Etiopien, så derfor er der tradition for at der står et kors i de store bål. 

Vi nyder at være kommet i gang med vores hverdag. Der er mange nye og spændende udfordringer, og vi hygger os gevaldigt med det. Vi lærer en masse om landet og kulturen. Vi glæder os til at blive mere kendt med Debora-pigerne og de studerende, og se hvad Etiopien ellers har at byde på!



Tags

Del denne side

Ida og Daniel

Ida Bust og Daniel Borg er Christian Culture Travellers i Etiopien i efteråret 2024.

Seneste tags

CCT

Seneste kategorier