Det kan godt være en fest at give
34 unge fra forskellige kristne fællesskaber i Aarhus samledes til ”Giverfest” for at samle penge ind til Promissios arbejde. Det var ikke alene festligt, det var ligefrem en succes.
Der er blomster i vaserne og duge på bordene, da ungdomsfællesskabet i Christianskirken i Aarhus (CKU) en aften i september inviterer indenfor til et arrangement udover det sædvanlige. Byens IMU’er er inviteret, og flere er dukket op. Med sig har de taget hjemmelavet marmelade, brætspil, tøj, bøger, kaffekrus og meget mere, for i aften skal indsamlingskurven ikke sendes rundt. I aften bliver de alle udstyret med et nummer, for det skal de bruge til at byde, når auktionarius sætter auktionen i gang.
I lokalet sidder blandt andet 25-årige Birgitte Mach Jensen, som har kommet i CKU de seneste tre år. Hun havde længe undret sig over, at givertjeneste altid blev opfattet som en sur pligt. Når snakken faldt på emnet, fik folk det til at lyde som om, at pengene nærmest blev taget fra dem. Inspireret af et arrangement i forældrenes kirke fik hun en lys idé. Det måtte være muligt at gøre det festligt at give, og derfor gik hun til CKU og foreslog en ”giverfest”.
”Hvem byder på brien?”
Længere tids planlægning kulminerer denne aften, og det er ikke uden en vis bæven, at auktionarius Benjamin sætter auktionen i gang, for hvad nu, hvis ingen byder? Men budt, det blev der. På alt fra en bademadras, som gik til 10 kr., og op til fire timers anlægsgartnerarbejde for 1500 kr. Deltagerne havde bragt sig selv i spil, og derfor kunne man også frimodigt byde på en bilvask, et olieskift og en hjemmelavet brie.
Stemningen var høj, og gavebordet blev ryddet i løbet af aftenen. Kun Gyldendals Røde Ordbøger lå alene tilbage som et vidnesbyrd om, at tiden har ændret sig. CKUs giverfest var også et vidnesbyrd om, at ting kan ændre sig. Givertjeneste behøver ikke være en sur pligt.
”Det blev en aften, hvor man oplevede, at det var dejligt og sjovt at give. Folk opmuntrede ligefrem til, at det skulle ske igen. Det blev en festlig succes, og vi fik lov til at opleve glæden ved at give,” siger Birgitte Mach Jensen efterfølgende. Hun kan sænke skuldrene og være taknemmelig over et veloverstået arrangement.
Et flot resultat
”Vi samlede ind til Promissio, fordi vi havde haft besøg af Lotte Carlsen, som ikke ville have nogen penge, men som bare ønskede en gave til Promissio. Det vakte ideen. Og så er Anders Møberg jo vores nye præst,” forklarer hun. CKU kunne efterfølgende overlevere flotte knap 9.000 kr. til Promissios arbejde.