En million til kamp mod skadelig praksis
En million kroner bevilget til kirkens fortsatte kamp mod skadelig traditionel praksis i Sydetiopien i de næste to år.
Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling har netop bevilget en million kroner til Mekane Yesus Kirkens arbejde med at nedbringe omfanget af skadelig traditionel praksis, herunder især kvindelig omskærelse, i Sydetiopien.
Projektet har allerede kørt i nogle år, og fik sin første bevilling fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling i 2012. Med den nye bevilling er projektet sikret frem til juli 2017.
Projektet arbejder meget med undervisning og holdningsbearbejdning. Her har man god succes med at inddrage lokale regeringsansatte, imamer, præster og andre religiøse ledere i arbejdet med at ændre traditionel skadelig praksis som er en integreret del af den lokale kultur og levevis i området. Den succes vil man bygge videre på, samtidig med at man vil inddrage de unge ved at etablere klubber for skoleelever.
I Sydetiopien rammer skadelig traditionel praksis især piger og kvinder. Udover kvindelig omskærelse, bliver piger gift længe før de er voksne, og polygami er udbredt. En kvinde er sin fars eller ægtemands ejendom, og hun kan hverken eje eller arve noget. En del af projektets indsats går derfor ud på at styrke kvinders økonomiske muligheder. Man vil for eksempel hjælpe kvinder til at gå sammen om en lille planteskole hvor de fremavler små træer til videresalg.
Projektet drives af udviklingsafdelingen i Mekane Yesus Kirkens Wabe Batu Synode med støtte fra Promissio. Missionær Inger Holmgaard har været konsulent på ansøgningen til Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, og hun fortsætter som konsulent på projektet fremover.
Du kan støtte gennem Promissios projekt "Styrk Etiopiens kvinder".
7. juli 2015