Mere stelvstændigt genbrugsarbejde

Pr. 1. juli 2024 blev Mission Afrika og Promissios fem fælles-genbrugsbutikker opdelt. Butikkerne i Durup og Skagen er således blevet til Promissio-butikker, mens vi har afgivet vores andel i butikkerne i Hasle, Rønne og Ryesgade i København, der nu er Mission Afrika-butikker.

For de arbejdsomme og uundværlige frivillige fortsætter arbejdet som normalt i alle de tidligere fælles-butikker, for vi bestræber os på, at der bliver færrest mulige ændringer for de frivillige. I den kommende tid vil man dog stadig kunne finde logoer fra begge organisationer, da det både tager tid at ændre det hele, og så skal vi på bæredygtig vis også have opbrugt de små lagre af trykte materialer.

Opdelingen har taget udgangspunkt i et ønske fra Mission Afrika, som gerne vil skabe en mere smidig organisering af deres genbrugsarbejde, så butikkerne dermed kan stå stærkere, når der kun er en organisation ind over driften i hver butik.

Det gav anledning til en drøftelse af genbrugsarbejdet i Promissio, og bestyrelsen har besluttet, at vi fortsat ønsker et genbrugsarbejde. Det ville så kræve en større indsats end tidligere, og på den baggrund ansatte vi Finn Mester-Christensen i maj måned som udviklingskoordinator for genbrugsarbejdet, så vi er klar til at tage opgaven på os.

Genbrugsarbejdet er sammen med de personlige donationer med til at øge indtægterne i en sådan grad, at vi kan fremtidssikre arbejdet. Derfor glæder bestyrelsen sig også taknemmeligt over den kæmpe indsats de frivillige gør hver eneste dag, og som gør det muligt at skabe forandring og livsforvandlende møder i Etiopien og Liberia, som ikke var mulige uden midlerne fra genbrugsarbejdet.

Samtidigt med vi siger tak for indsatsen til de frivillige i Promissios genbrugsarbejde siger vi også tak for nu og god arbejdslyst til de frivillige, som vi ikke længere skal arbejde sammen med i Hasle, Rønne og Ryesgade i København. Endelig skal der også lyde en tak for samarbejdet omkring genbrug gennem mange år til Missions Afrika, som vi selvfølgelig fortsat samarbejder med på andre måder inden for international mission.

FAKTA: Promissio har pr. 1. juli 2024 genbrugsbutikker i Skagen, Hjørring, Durup, Skovby og Brøndbyøster. Derudover har Promissio en fælles-butik med Indre Mission i Haderslev.
Ca. 14% af de indsamlede midler i 2023 kom via genbrugsbutikkerne.