Nyt samarbejde sikrer, at migrantbørn lærer Jesus at kende

En ny børnekirke er opstået i et makkerskab mellem en eritreisk-etiopisk migrantmenighed og PromissioYouth, så Jesus nu kan komme helt ind under huden på store og små.

Af Anika Thorø Weber, journalist

Der blev pjattet, danset limbo, sunget sange, tegnet og lavet teater, da en gruppe fra PromissioYouth og omkring 20 børn lørdag den 8. juni var samlet om noget helt nyt – nemlig børnekirke i den eritreisk-etiopiske migrantmenighed i Aarhus.

Fra første minut var der feststemning i de lånte lokaler i Aarhus Valgmenighed, hvor børnene både hengav sig til bibelfortællingerne og fjollede med i bedste børnekirke-stil.

»Det gik bare rigtig godt. Jeg var opmuntret og opløftet af at være med. Det gav så god mening at være der,« siger Anne Lodahl, der som en del af PromissioYouth er en af lederne i den nyopstartede børnekirke i migrantmenigheden.

Brug for dansk støtte

Initiativet til den nye børnekirke kommer fra kirken selv, hvor præst Josef Keleta længe har bedt for og søgt efter en dansk samarbejdspartner, der vil være med til at undervise menighedens børn i evangeliet. Hans oplevelse er nemlig, at det er et ansvar, som kirken ikke kan løfte alene.

»Vores børn er født i Danmark og taler dansk, men det er svært for os forældre at oplære dem i troen på Gud, når dansk er et fremmedsprog for os. Derfor har vi brug for, at danskere vil fortælle vores børn om Gud i øjenhøjde. Det er vigtigt, fordi vi skal lære vores børn en god vej i livet – og vi mener, at Gud er en del af et godt liv,« siger Josef Keleta, der som præst i kirken er leder af en menighed, hvor omkring 85 procent af medlemmerne har rødder i Eritrea, og 15 procent har rødder i Etiopien.

Det er derfor med den vision bag sig, at der nu er en gruppe unge fra PromissioYouth – under ledelse af netværkskoordinator Tuja Stæhr Berg og PromissioYouths ungdomsnetværker – som står for afviklingen af børnekirke. Det sker én gang i måneden, når menigheden samles fra hele landet i Aarhus for at mødes til en hel weekend med Jesus i højsædet.

»Det giver rigtig god mening for mig at være med i det her projekt. Jeg elsker visionen bag. Børnekirken er også en måde at bygge bro mellem migrantmenigheden, det danske samfund og de danske kirker. Samtidig er jeg imponeret over, hvor engagerede forældrene i menigheden er i at sikre, at deres børn får en god oplæring i troen på Jesus,« siger Anne Lodahl, der talte med flere Jesus-passionerede forældre i forbindelse med børnekirken.

I første omgang er målet med børnekirken at skabe gode rammer for, at børnene bliver nysgerrige på, hvad det vil sige at tro på Gud. Sidenhen håber man at udgive bøger med bibelhistorier, hvor teksterne er skrevet på både dansk og det eritreiske sprog tigrinya, så børn og forældre kan læse i biblen sammen.

Udgivet i Promissio-bladet september 2024