Promissio har store ambitioner med ny kæmpe-genbrug

I juni åbnede Promissio et nyt ’genbrugssupermarked’ i det nordjyske, som skal være rollemodel for fremtidige genbrugsbutikker.

Af Anika Thorø Weber, journalist

Der blev vasket gulv og sat priser på varerne indtil allersidste øjeblik, da Promissio den 28. juni åbnede en stor ny genbrugsbutik på Sct. Olai Plads i det centrale Hjørring.

Foran døren stod forventningsfulde kunder, der trippede efter at komme indenfor og gøre et kup, så snart byens borgmester, Søren Smalbro (V), havde klippet snoren til den 1400 kvadratmeter store butik og erklæret den for åben. Ved hans side stod Promissios generalsekretær Frede Ruby Østergård, der bød kunderne velkommen til en genbrugsbutik, der er lidt ud over det sædvanlige:

»Det er ikke hver dag, man får lov til at åbne en så stor butik, så det var en af de specielle dage »på kontoret«. Vi håber, at butikken kommer til at øge indtægterne, så vi kan fortsætte med at drive Promissios vigtige arbejde,« lyder det fra generalsekretæren.

En særlig butik

Det er ikke kun Frede Ruby Østergård, der har store forventninger til butikken i Hjørring. Det samme gælder Finn Mester, der er Promissios nyansatte udviklingskonsulent med særligt ansvar for Promissios genbrugsbutikker. 

For ham er alene størrelsen på butikken med til at signalere de høje ambitioner – og så har han planer om, at butikken skal have selvbetjening, så den også kan have åbent uden for de bemandede timer og generere øget omsætning, ligesom man allerede gør det i Promissios genbrugsbutik i Skovby.

»Jeg kalder nogle gange butikken i Hjørring for et genbrugssupermarked, for den er så stor, at vi har masser af plads at boltre os på. Det skal også gerne smitte af på omsætningen. Drømmen er, at butikken her i Hjørring bliver en ’modelbutik’, der viser gode resultater og kan være med til at sætte en retning for, hvordan vi fremover har butikker i Promissio-regi,« siger Finn Mester, som allerede nu oplever stor interesse for køb i butikken – særligt i tøjafdelingen. 

Frivillige mangler

Den store interesse fra kunderne betyder også, at der er brug for frivillige kræfter, så kunderne kan blive serviceret ved kassen og få hylderne fyldt op med nye varer.

»Nu er butikken åben, og så er næste projekt at skaffe engagerede frivillige,« siger Finn Mester, der allerede har fundet de første frivillige, men er på jagt efter omkring 25 frivillige i alt.

Udgivet i Promissio-bladet september 2024