To nye ansigter på sekretariatet i Aarhus

Promissio styrker sekretariatet med ansættelsen af to nye medarbejdere. Fælles for dem er ønsket om at gøre en forskel i verden og bringe evangeliet om Jesus Kristus til mennesker.

Af Anja Nedergaard, markedsføringskoordinator

Siden seneste udgivelse af Promissio-bladet er der kommet to nye ansigter til på Promissios kontor i Aarhus. Finn Mester er ansat som udviklingskoordinator, hvor hans primære opgave er at optimere, udvide og drive genbrugsområdet i Promissio, mens Lisbeth Benthin Plougmann er ansat som koordinator for det internationale arbejde og leder af bibelskolen Global Discipleship Training (GDT), der drives i samarbejde med Børkop Højskole.

Hjertet bag arbejdet betyder noget

Den 15. maj begyndte Finn Mester i den nyoprettede stilling som udviklingskoordinator og ansvarlig for genbrug, og han har derfor allerede været en del af Promissio i knap fire måneder.

»Promissio virker til at have hjerte og formål det helt rigtige sted, og jeg elsker at arbejde et sted med et tydeligt formål,« siger Finn Mester.

Finn Mester har årelang erfaring med ledelse fra kristne fri- og efterskoler, hvor han blandt andet har været forstander.

»Siden jeg var teenager, har det med værdi ligget mig på sinde – måske specielt det, som andre tænker er værdiløst. Det gælder både ting og mennesker. Hverken mennesker eller ting skal smides væk. Der skal være en mening med arbejdet, og det har præget mit arbejdsliv,« siger Finn Mester.

Som det nyeste skud på Promissios stamme blev Lisbeth B. Plougmann ansat fra den 1. juli. Lisbeth kan nikke genkendende til, at formål og mening betyder noget, da hun siden sin ungdom har drømt om et arbejdsliv med en dybere mening:

»Jeg har siden et volontørophold i Cambodja i 2010 haft et ønske om at bruge mit arbejdsliv på at afspejle Guds kærlighed i en verden præget af ulighed, og jeg er glad for, at det næste kapitel i mit arbejdsliv bliver hos Promissio, hvor jeg kan være en del af det vigtige arbejde med at bringe evangeliet over grænser med hjerte, mund og hænder, så mennesker får et livsforvandlende møde med Jesus Kristus,« fortæller hun begejstret.

Kompetente medarbejdere til vigtige opgaver

Finn Mester har tidligere været både butikschef og butiksudvikler i detailbranchen, blandt andet hos Jysk, Aldi og 7-Eleven. I de senere år har han også arbejdet specifikt med genbrugsbutikker.

»Det er skægt at tage noget, som andre synes er værdiløst, og så give det nyt liv. Jeg vil selv meget hellere købe en brugt cykel end en helt splinterny én. Jeg har en meget kreativ åre, er innovativ anlagt og kan få ting til at ske. Min ledelseserfaring kommer jeg også til at gøre brug af i arbejdet med genbrug,« siger Finn Mester, der glæder sig over samarbejdet med de frivillige i butikkerne.

Finn Mester er allerede godt i gang med udvikling af genbrugsområdet med åbning af en butik Hjørring i juni. Han vil primært arbejde ude af huset, hvor han besøger og rådgiver genbrugsbutikkerne samt starter nye indsamlingsprojekter op.

Generalsekretær i Promissio, Frede Ruby Østergård, glæder sig over ansættelsen, som er den første af sin slags.

»Vi har ikke tidligere haft en medarbejder med primært fokus på genbrug, og vi ser stadig en mulighed for fremgang indenfor genbrugsarbejdet, hvilket vi i nogle år har overvejet at udnytte. Det sker nu med Finn, og vi ser frem til se effekten af hans indsats i vores genbrugsbutikker,« siger Frede Ruby Østergård.

Lisbeth Plougmann vil i modsætning til Finn have sin daglige gang på Promissios kontor i Aarhus, når GDT’erne ikke er på ophold i Etiopien. GDT har de seneste år haft skiftende ledere i Etiopien, og derfor bliver det et løft af bibelskolen, at der fremadrettet er én gennemgående leder. På kontoret er Lisbeth Plougmann derudover også ansvarlig for partnersamarbejdet i Afrika, missionærerne og projektsamarbejdet med Center for Kirkeligt Udviklingsarbejde, CKU.

»Jeg glæder mig til at få et dybdegående kendskab og opbygge relation til vores partnerkirker i Liberia og Etiopien - og ikke mindst glæder jeg mig til at møde alle vores kollegaer derude, som vi hver dag samarbejder med,« siger Lisbeth Plougmann.

Erfaring med international mission

Promissios arbejde og Etiopien er heller ikke helt fremmed for Lisbeth Plougmann, idet hun har været på studierejse i Etiopien med Promissio i 2017.

»Mit eget første møde med Etiopien og Mekane Yesus-kirken gav mig stof til eftertanke – særligt i forhold til at være vedholdende i bøn – og jeg har en klar forventning om, at jeg også selv kommer til at lære en masse ved at opholde mig i Etiopien sammen med GDT-eleverne,« fortæller hun.

Også Lisbeth er ifølge generalsekretæren et godt match til posten som leder for Promissios internationale arbejde og GDT:

»Vi ser en stor sammenhæng mellem opgaven med at sætte mission på dagsordenen i de unges liv og skabe stærke relationer med vores samarbejdspartnere. Gud svarede vores bønner, idet Lisbeth kommer netop med kompetencerne i forhold til international mission og ledelse af unge mennesker,« siger Frede Ruby Østergård.

Lisbeth Plougmann kommer med stor erfaring i internationalt missionsarbejde fra bl.a. sin stilling som volontørkoordinator i VIVA og senest som kommunikationsansvarlig i Mission Afrika. Derudover har hun for nyligt selv været en del af en bibelskole i Norge, hvor hun i samme ombæring videreuddannede sig inden for ledelse på universitetet.

Udgivet i Promissio-bladet september 2024