”Vi bygger flyet, mens vi flyver”

Det er både spændende og udfordrende at være med til at starte noget nyt. Som en fra mit team så fint formulerede det: ”Vi bygger flyet, mens vi flyver.” Og det er ikke spor langt fra virkeligheden. Dette år er jeg nemlig en del af et pilot-projekt på seminariet, hvor 40 studerende får intensivt engelsk-undervisning i et helt år inden de starter på selve teologi-studiet. 

Og ja teologi-studiet foregår på engelsk, så det er en klar fordel, at de studerende bliver gode til engelsk. Intensivt betyder, at de studerende får undervisning hver dag ca. 8-15 i at skrive, læse, lytte, tale og i grammatik. Vi er et team på 4 lærere, og da de studerende er delt op i to grupper, så er der nok at se til. Der lægger ikke et skræddersyet forløb klar til os, så vi må selv i arbejdstøjet, finde og sammensætte det hele. Derfor glæder vi os også over, at Promissio’s to CCT’ere er kommet og klar til at hjælpe til.

Men hvis man nu løfter blikket over hverdagens travlhed, så er hele projektet et kæmpe bønnesvar. Vores kollega Berit fortæller at de for mange år siden foreslog, at man gav de studerende intensivt engelsk undervisning inden de starter på teologi. Det er løbende blevet foreslået gennem årene, men der har ikke været villighed og penge til at lave den prioritering. Den nuværende leder af seminariet Dr. Bruk har kæmpet en brav kamp, for at det kunne ske. Og når jeg ser tilbage på forløbet, bliver jeg slået af forundring over, hvad der er lykkedes. Det er selvfølgelig ikke givet, at det kommer til at fortsætte. Det er trods alt kun et pilot-projekt. Men fremtiden lægger vi i Guds hænder.

Og så nyder jeg det gode i nu’et. At få lov til at arbejde i et team. Dele hverdag, arbejds-glæder og udfordringer med mine tre kolleager. Det er en kæmpe gave. At se de studerendes taknemmelighed, gå-på-mod og glæde over at lære. Det er godt at løfte blikket over travlheden og glæde sig over alt det gode Gud gør.

Tags

Del denne side

Tanja og Andreas Vilrik Bruun

Missionærer i Etiopien

Seneste kategorier