Almaz er begyndt at le

- Forskellen mellem mit liv på Deborah Center og mit gamle liv som prostitueret er lige så stor som afstanden mellem himmel og jord, siger Almaz, 18 år.

Af Tsedey Pawlos, Win Souls for God, Etiopien

- Jeg blev voldtaget og bortført til en anden by langt fra mit hjem. Jeg nægtede at bo der og tog til Addis Ababa og begyndte et liv som prostitueret, fortæller Almaz Gebremedhin.
- Når jeg taler om min fortid og mine erfaringer, føler jeg sorg, skyld og skam. I det liv kunne jeg ikke sige nej til mænd der ville have sex med mig. Hvis manden havde penge, måtte jeg gøre det fordi det betød overlevelse. Jeg prøvede at forlade det liv og skifte profession, men jeg kunne ikke fordi jeg manglede selvtillid og frygtede for hvordan jeg så skulle overleve, forklarer den 18-årige pige som ikke har nogen skolegang at læne sig op ad.

Alt er forandret
Almaz bor nu på Deborah Center som er Win Souls for God’s rehabiliteringscenter for unge prostituerede piger i Etiopiens hovedstad. Her gennemgår hun et træningsprogram som skal hjælpe hende til at lægge fortiden bag sig og acceptere sig selv som Guds barn og elsket af ham. Hun lærer også hvad et almindeligt liv er, hvordan man omgås andre mennesker og hvordan hun kan forsørge sig selv uden prostitution.
- For at sige det lige ud, så er forskellen mellem mit liv her på Deborah Center og mit gamle liv lige så stor som afstanden mellem himmel og jord, siger Almaz.
- Jeg er begyndt at smile. Jeg er begyndt at le. Jeg er begyndt at tænke på dagen i morgen. Jeg leger og snakker. Og jeg håber på at få min egen lille restaurant som kan vokse sig kæmpestor i fremtiden, forklarer hun.

11. januar 2012

Du kan støtte rehabliteringen af tidligere prostituerede piger på Deborah Center i Addis Ababa gennem Promissios projekt: Ud af prostitution.