Abraham taler af erfaring

- Jeg har selv været fanget i misbrug af kat og alkohol, siger Abraham Worq som koordinerer kirkens børne- og ungdomsarbejde i Wabe Batu Synoden, Sydetiopien.

Af Inger Holmgaard, missionær i Etiopien 2013-2016

Børne- og ungdomskoordinator Abraham Worq har selv nogle erfaringer som han ikke er stolt af, men som alligevel kan bruges i hans arbejde med unge mennesker.

Abraham er 24 år. Han er født i Dodola. Der voksede han op og gik i søndagsskole i Mekane Yesus Kirken indtil han som seksårig flyttede med sine forældre til Hebano. Efter 8. klasse måtte han flytte tilbage til Dodola for at gå i 9. klasse. Det gik fint i skolen, men uden for skolen kom han i dårligt selskab og begyndte at tygge kat og drikke alkohol. For at få ham ud af det miljø, flyttede Abrahams forældre ham til en skole i Kuyera i nærheden af Shashemanne. Der fik han en uddannelse som klinisk sygeplejerske. Han fik også arbejde et sted i nærheden, men forlod det efter bare et halvt år fordi han fandt det for hårdt. Han kom derfor tilbage til Dodola uden sikkerhed for at kunne få arbejde. Det er nu godt og vel fire år siden.

Unge mangler støtte

Tilbage i Dodola begyndte Abraham at arbejde frivilligt i kirkens ungdomsarbejde mens han ernærede sig ved at lave lidt håndværk. Og for lidt over to år siden blev han så opfordret til at blive koordinator af synodens børne- og ungdomsarbejde.

- Jeg har selv prøvet at være fanget i misbrug af kat og alkohol, siger Abraham.

Det ligger ham derfor meget på sinde at opsøge de unge og advare dem mod disse ting. Det gælder de unge på gaden i Dodola, som for manges vedkommende ikke har andet at tage sig til end at hænge ud og tygge kat. Men Abraham mener også at misbrug er en stor fristelse for de bedre stillede unge som studerer på universitetet i Robe:

- Miljøet på universitetet mangler voksne som kan støtte de unge og vejlede dem i en sund livsstil. Når der er så mange unge samlet på et sted, er der mange fristelser til at prøve euforiserende stoffer som alkohol, kat og hash og også dyrke førægteskabelig og tilfældig sex.

Der er et kæmpe behov for bibelsk undervisning så de unge mennesker lærer om Guds kærlighed og kan finde retningslinjer for deres liv. Derfor har Abraham en vision og et stort ønske om en studenterpræst til universitetet i Robe hvor der er mange kristne unge. En del af dem er ortodokse kristne, men der er også rigtigt mange evangeliske kristne. Alene den gruppe der tilhører Mekane Yesus Kirken, tæller omkring 300. 

12. februar 2016