Gud er alt for Mariam

Stærkt og rørende at være vidne til hvor stor betydning Gud har i Mariams liv.

Af Anne Sofie V. Madsen, Christian Culture Traveller foråret 2015

Mariam er en pige på 24 år som kommer fra Malerate i Etiopien. Hun bor på Deborah Center i Addis Ababa hvor jeg mødte hende en dag i foråret.

Mariam har mor, far, to brødre og tre søstre. Hun er nummer tre i søskendeflokken. Da Mariam gik i 11. klasse, gik hendes far på pension, og hendes mor var arbejdsløs. Det stillede familien i en meget hård økonomisk situation. Da Mariam sluttede 12. klasse, stod hun tilbage med dårlige karakterer og kunne ikke komme på universitetet. Hendes store drøm var at blive farmaceut, så hun studerede på en aftenskole og arbejdede om dagen for at tjene penge til familien.

Vejen til Addis Ababa

Mariam måtte opgive aftenskolen da hendes far ikke havde råd til at hun kunne fortsætte. Hun tog kontakt til nogle venner i Addis Ababa og flyttede dertil for at arbejde. Her var hun først som servitrice, men det tjente hun næsten ingenting på. Mariam var meget ambitiøs og ville fortsætte sin uddannelse som farmaceut, men det var udelukket da hun ikke tjente nok som servitrice. Nogle bekendte foreslog hende at blive prostitueret for at tjene nok til uddannelsen. Som prostitueret tjente Mariam mere end før, men stadig ikke nok, og hun følte sig derfor presset til at fortsætte for at tjene penge.

Glæde i livet igen

En nat møder Mariam en af Deborah Centers ansatte som hun falder i snak med.

Deborah Center giver prostituerede unge kvinder en chance for at komme ud af prostitution. Centeret opsøger de unge på gaden for at snakke med dem. Er de unge kvinder villige til at lave en radikal ændring i deres liv, og opfylder de centerets krav, kan de bo på centeret i et år.

Nu bor Mariam på Deborah Center som har hjulpet hende ind på farmaceutstudiet. Hun har lige afsluttet sit fjerde år og er færdiguddannet om et år.

Mariam er i dag en glad pige som stortrives blandt ’sine søstre’.

- Vi støtter hinanden og er ligesom en familie, siger hun om forholdet til de andre piger på centeret.

Mariam har igen kontakt til sin rigtige familie, men de kender ikke hendes historie. Hun vil gerne have sin egen indkomst og vil i fremtiden gerne hjælpe andre piger ud af prostitution. Da vi begynder at snakke om Guds betydning i hendes liv, bliver hun meget rørt.

- Gud er alt for mig, det er ham der har givet mig en ny chance, siger hun med tårer i øjnene.

21. oktober 2015

Støt piger som Mariam gennem Promissios projekt ”Gadens børn og unge”.