Judy har fået en chance - og har grebet den

Judy får hjælp via programmet, der blandt andet støtter børn, hvis forældre er syge eller døde af HIV/AIDS. Hun er nu i gang med at tage en handelsuddannelse.

Af Bjarne Carlsen, fritidsforkynder i Promissio

Omkring 200 liberianske børn og unge er med i et program, som drives af den lutherske kirke i Liberia med støtte fra Danmark og som hjælper nogle af dem, der selv er syge, eller hvis forældre er syge eller døde af HIV/AIDS.

Disse børn og unge får gennem dette program blandt andet mulighed for at gå i skole. En gang hver måned får de besøg fra kirken, hvor de blandt andet får udleveret en sæk ris og en pose med olie, tandpasta og sæbe med mere.

En af de unge, som er med i dette program, er Judy, som er cirka 21 år gammel. Hun er i gang med at tage en handelsuddannelse og bor i sit eget lille hus med to værelser og et lille badeværelse med toilet – hvilket bestemt ikke er noget, man finder i alle huse i det område i Monrovia, hvor Judy bor. Huslejen betales af en støttegruppe fra Gjern, som står bag størsteparten af den økonomiske støtte til programmet.

Et besøg i Judys hus efterlader ingen tvivl om, at hun er en person, der har styr på sagerne. Huset er meget flot indrettet med de få midler, hun har til rådighed, og der er en orden på hylder og reoler, som kan gøre enhver dansk børnefamilie misundelig.

Judy er en af fire unge, som for fire år siden fik mulighed for at besøge Danmark og støttegruppen i Gjern, og hun giver udtryk for, at hun er meget glad for den hjælp og støtte, hun har fået fra kirken gennem dette program. Det har givet hende mulighed for at komme dertil, hvor hun er nu, så hun forhåbentlig, vil kunne klare sig selv, når hun er færdig med sin uddannelse.