Ebola i Liberia tvinger Finn Hougard til Danmark

Tirsdag den 5. august forlod missionær Finn Hougaard Liberia hvor ebolaen raser.

Ebolaen raser i Liberia. For at begrænse smittespredningen har regeringen blandt andet lukket alle landets skoler i 30 dage - herunder også Den lutherske Kirkes uddannelsescenter, Louis T. Bowers Lay Leaders and Ministers Training Center i Totota, hvor Finn Hougaard underviser. Det er baggrunden for at Finn rejste hjem til Danmark den 5. august.

Den 6. august erklærede præsident Ellen Johnson-Sirleaf undtagelsestilstand i Liberia i 90 dage. 

De første tilfælde af ebola dukkede op i Liberia i foråret. I maj-juni meldtes ikke om nye tilfælde af den smitsomme sygdom som fører til døden for omkring 90 procent af patienterne. Det så dermed ud til at ebola-udbruddet var ved at ebbe ud i Liberia. Men henover sommeren blussede ebolen desværre voldsomt op igen. Landets sundhedssystem er overbelastet, og det betyder at patienter nu også dør af andre sygdomme fordi de ikke kan få den behandling de har brug for.

Også i Den lutherske Kirke i Liberia har man mistet medlemmer og medarbejdere på grund af ebola og manglende behandling for andre sygdomme.

Bed for situationen i Liberia og i nabolandene der også er ramt af ebola. Vær med til forbøn for Liberia og Sierra Leone tirsdag den 12. august kl. 16-17 på TORVET i samarbejde med Mission Afrika.

11. august 2014.