Viden redder liv

- Jeg er stolt af at have reddet to menneskers liv ved at bruge den viden som jeg har fået i projektet, siger en kvinde fra Hebano i Etiopien.

Kvinden fra Hebano har deltaget i et projekt som Mekane Yesus Kirkens Wabe Batu Synode har kørt i Hebano-Kokossa området i Sydetiopien i to år. Projektets formål er at bekæmpe skadelige traditionelle praksis og undervise befolkningen i hiv/aids og andre sundhedsforhold. Projektet finansieres af Danida-midler via Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og Promissio.

- På vej hjem fra skole plejede jeg at gå forbi en kvinde som lå på et koskind i solen foran sit hjem. Som tiden gik, blev hun tyndere og tyndere. Jeg hørte at hun blev bragt til en række traditionelle healere og til de nærmeste klinikker i området. Ingen af dem kunne hjælpe hende eller finde ud af hvad hun fejlede, fortæller kvinden fra Hebano.

- En dag henvendte jeg mig til hende og spurgte hvad der var galt med hende. Hun svarede at hun ikke vidste hvad hun fejlede. Hun tog sit tørklæde af og viste mig hvordan hun tabte håret. Så spurgte jeg hendes familie om hvilke planer de havde, og de fortalte at de ville tage hende hen til endnu en traditionel healer som sidste udvej.

- Jeg havde en mistanke om hendes symptomer, og da jeg vidste at hun havde taget imod Jesus som sin personlige frelser, fortalte jeg hende at en præst ville komme til Hebano dagen efter, og anbefalede hende at komme til forbøn i kirken. Det sagde både kvinden og hendes familie ja til.

- På klinikken talte jeg med personalet, og kvinden blev testet hiv-positiv. Snart efter blev hendes mand også testet med samme resultat. Begge kom i behandling, og de lever nu et normalt liv. Jeg er stolt af at have reddet deres liv ved at bruge den viden som jeg har fået i projektet, siger kvinden fra Hebano.

28. maj 2014